Taalbegeleiding

Heb jij moeite met een taal? Of misschien wel met meerdere talen? Dan ben je zeker niet de enige!

Nederlands
Nederlands is de taal die jij waarschijnlijk dagelijks spreekt en schrijft en bij ieder vak op school nodig hebt. Het is een belangrijke basis. Daarnaast moet je een minimaal cijfer voor Nederlands hebben behaald om je middelbare school af te ronden. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is daarom heel belangrijk, en kan je ook helpen met het begrijpen van de andere vakken. Toch hebben heel veel jongeren moeite met deze taal. Dat is begrijpelijk. De Nederlandse taal is heel lastig, zowel op het gebied van spelling als op het gebied van grammatica, waarbij de meesten moeite hebben met de d/t-spelling. Misschien heb jij hier ook moeite mee, of vind je het lastig om een boekverslag te schrijven of een leestekst te lezen. Of wil je graag hulp bij het voorbereiden, opstellen en oefenen van een spreekbeurt. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Samen met jou willen wij er, met onze ervaring en materialen, voor zorgen dat jij de Nederlandse taal beter gaat beheersen.

Vreemde talen: Engels, Frans en Duits

Ensemble, nous veillerons à ce que vous apprenez à comprendre le langage mieux.
Gemeinsam werden wir dafür sorgen, dass Sie lernen, die Sprache besser zu verstehen.
Together, we will manage that you will get a better understanding of languages.

Zien deze zinnen er voor jou ook uit als Chinees? Of toch als Frans, Duits of Engels? Of weet je wat hier staat, maar heb je moeite met andere aspecten van deze talen? In ieder geval hebben wij speciaal voor jou de Nederlandse vertaling: “samen gaan we ervoor zorgen dat jij talen beter gaat begrijpen”. Dat is namelijk wat wij willen. Uit ervaring weten wij dat vreemde talen erg lastig kunnen zijn. Er zijn veel aparte regeltjes en weer uitzonderingen op deze aparte regeltjes. Hoe houd ik de regeltjes uit elkaar, hoe spreek ik woorden uit, hoe lees ik de teksten? En nog belangrijker: waarom moet ik het zo doen en hoe kan ik dit allemaal onthouden? Wij leren jou wat je wil leren. Zodat je met vertrouwen richting die overhoring, toets of die enge spreekbeurt kunt gaan, en je na het aangaan van deze uitdaging trots en glunderend hierop terugkijkt.

Wat kan Glans & Glunder voor jou betekenen?

  • Individuele bijles voor de vakken Nederlands, Engels, Duits en Frans. Op alle gebieden die jij wenst. Bijvoorbeeld op het gebied van spelling, grammatica, leesvaardigheid en begrijpend lezen, het leren van woordjes, het maken van een planning en het bespreken van toetsen. Of misschien wel het opstellen en oefenen van een spreekbeurt of presentatie;
  • Eindexamentraining voor de vakken Nederlands, Engels, Duits en Frans. Samen gaan we leesteksten oefenen, gaan we stap voor stap doornemen hoe je een leestekst aan moet pakken, en gaan we trainen om deze binnen de vastgestelde tijd af te krijgen. Zo willen we jou optimaal klaarstomen voor de eindexamens!

Het enige dat jij mee hoeft te nemen zijn jouw schoolboeken en jouw agenda. Samen gaan we op weg naar een beter taalbegrip en mooie cijfers!

Facebook
Facebook
LinkedIn