Psychologische begeleiding

Zit je niet zo lekker in je vel? Loopt het bijvoorbeeld op school niet goed, heb je vaak ruzie of gaat het wat minder tussen jou en je vrienden? Of misschien ben je heel onzeker of ben je bang om te falen. Deze dingen komen veel voor en horen bij je leeftijd, maar toch kunnen ze erg vervelend zijn. Zo vervelend zelfs, dat je er veel last van hebt.

Vaak is de drempel om hulp te gaan zoeken heel groot. Waar moet je naartoe? En wie gaat je helpen? Je wordt dan vaak doorgestuurd naar een grote, onpersoonlijke instelling, met een lange wachttijd. Aan de ene kant wil je graag geholpen worden, maar aan de andere kant zorgen die vragen voor angst en weerstand.

Daarom zijn wij er om jou te helpen. Wij bieden begeleiding aan in de vorm van gesprekjes, waarin we samen zullen kijken wat er precies speelt en wat er vervolgens aan te doen is. We willen de drempel graag laag houden, omdat we weten dat die stap naar hulp vaak moeilijk te zetten is. Twijfel dus niet als je het idee hebt dat je probleem te licht of juist te zwaar is, daar kunnen we samen naar kijken.

Vaak luchten een aantal gesprekjes al op. Wij luisteren naar je, en je kunt je verhaal kwijt aan iemand die buiten de situatie staat. Vaak krijg je hierdoor weer nieuwe inzichten en misschien kun je zelfs al oplossingen bedenken. Of misschien blijkt juist dat je graag meer hulp wil krijgen. Samen met jou zullen we kijken of we er aan uit zullen komen, of dat er misschien toch meer gespecialiseerde hulp nodig is. Als dit het geval is, heb jij die eerste drempel in ieder geval al gepasseerd!

 

Facebook
Facebook
LinkedIn